به فرزند محصل خود این ویتامین ها را بدهید

آیا در سال تحصیلی، مکمل ویتامینی لازم است؟ توصیه‌هایی برای والدین جهت پیشگیری از بیماری‌های واگیردار در مدرسه.


به نقل از hurriyet، با شروع سال تحصیلی جدید، والدین با نگرانی مشترکی مواجه می‌شوند: وای، مدارس باز می‌شود، نکند فرزندم زیاد مریض شود؟

دکتر دیجله چلیک، متخصص سلامت کودک و بیماری‌های کودکان، با اشاره به اینکه طبیعی است کودکانی که ۲-۳ سال اول زندگی خود را در محیط خانواده به صورت استریل و کاملاً حفاظت شده سپری کرده‌اند، با ورود به مدرسه و تماس با همسالان خود، دچار بیماری شوند.

اما نباید فراموش کرد که با گذراندن هر سال تحصیلی در مدرسه، سیستم ایمنی آنها نیز تقویت شده و کمتر دچار بیماری می‌شوند.” توصیه‌هایی را برای والدین ارائه می‌دهد.

هرچه سیستم ایمنی ما قوی‌تر باشد، در برابر بیماری‌های عفونی نیز مقاوم‌تر خواهیم بود. برای این منظور، نکات ضروری وجود دارد:




– داشتن دوران بارداری سالم و تغذیه مناسب برای مادر

– زایمان طبیعی و از طریق واژن

– تغذیه انحصاری با شیر مادر در ۶ ماه اول زندگی و در صورت امکان ادامه آن تا ۲ سالگی. در صورت کمبود یا نبود شیر مادر، از شیر خشک‌های غنی از پروبیوتیک استفاده شود.

– مفهوم “هزار روز اول زندگی” بسیار حائز اهمیت است، به این معنا که تغذیه کودک از زمان تشکیل نطفه تا پایان ۲ سالگی باید کاملاً طبیعی و بدون مواد افزودنی باشد.

– انجام واکسیناسیون کودکان مطابق با برنامه واکسیناسیون

– مصرف مواد غذایی مانند کفیر، ماست، ترشی، دوغ، شربت شالغم و بوزا به صورت خانگی و یا استفاده از مکمل‌های پروبیوتیک به افزایش باکتری‌های مفید روده و در نتیجه تقویت سیستم ایمنی کمک می‌کند.

– در صورت امکان، ۲ سال اول زندگی کودک را بدون مصرف آنتی‌بیوتیک سپری کنید.

– مصرف منظم ویتامین D در ۲ سال اول زندگی و بعد از آن با توجه به نیاز کودک

– بازی کردن کودکان در هوای آزاد و پاک

– تغذیه با مواد غذایی سالم و بدون مواد نگهدارنده و افزودنی

– انجام فعالیت‌های ورزشی منظم توسط کودکان

– خواب کافی و منظم، به خصوص خواب عمیق بعد از نیمه شب که باعث ترشح هورمون رشد می‌شود.

– رعایت بهداشت فردی از جمله شستن دست‌ها، مسواک زدن، حمام کردن و رعایت بهداشت توالت نقش بسیار مهمی در تقویت سیستم ایمنی دارد.

بیماری‌های دستگاه تنفسی فوقانی بسیار شایع هستند

با شروع مدارس، شاهد افزایش بیماری‌های دستگاه تنفسی فوقانی در کودکان هستیم. بنابراین، تهویه مناسب کلاس‌های درس، ضدعفونی کردن اسباب‌بازی‌ها به ویژه در مهدکودک‌ها، خودداری از فرستادن کودکان مبتلا به مدرسه و همچنین کاهش تماس با محیط‌های بسته در فصل زمستان از جمله نکاتی هستند که به قطع زنجیره انتقال بیماری کمک می‌کنند.

آیا باید از مکمل‌های ویتامینی استفاده کرد؟

من استفاده از مکمل ویتامین یا داروی تقویت کننده سیستم ایمنی را برای تمام کودکانی که وارد مدرسه می‌شوند توصیه نمی‌کنم.

هر کودک باید به صورت مجزا مورد ارزیابی قرار گیرد و تصمیم‌گیری در این مورد بر عهده پزشک متخصص کودکان است. اما مصرف منظم ویتامین D، مصرف ماهی ۱ تا ۲ بار در هفته و در صورت عدم مصرف ماهی، استفاده از مکمل امگا ۳ و همچنین در صورت وجود کمبود روی، تجویز مکمل روی را توصیه می‌کنم.



به فرزند محصل خود این ویتامین ها را بدهید

بیشتر بخوانید